Alt om Flexi Visa

Flexi Visa er et kredittkort som først og fremst skiller seg positivt ut gjennom meget gode bonuser og rabatter. Faktisk kan du selv velge innen hvilke kategorier du får bonus og dermed er det mulig å spare en god del penger. I denne artikkelen finner du vår vurdering av fordeler og ulemper med Flexi Visa som er et kredittkort fra Santander og som blant annet har blitt kåret til best i test av Dine Penger

Fordeler med Flexi Visa 
Fleksibilitet, komfort, økt kjøpekraft, samt bedre sikkerhet ved kjøp er fordeler du oppnår med de aller fleste kredittkort, også med Flexi Visa. Den gode og fleksible bonusordningen er det imidlertid kun Flexi Visa som tilbyr. Bonus, cashback og rabatter er uttrykk som ofte blir brukt om hverandre, men det viktigste er naturligvis ikke betegnelsen, men hvor mye penger du kan spare på disse fordelene.

God og fleksibel bonus 
Det Flexi Visa tilbyr deg er hele 4 prosent bonus innenfor en valgfri bransje/nisje som for eksempel drivstoff. De kategoriene du kan velge mellom er flyreiser, elektronikk, sko og klær, bensin og diesel, samt sportsbutikker. I forhold til andre kredittkort betyr det stor fleksibilitet og bedre muligheter til å spare penger. Da tenker vi først og fremst på muligheten til å bytte kategori.

Med Santander Flexi Visa kan du nemlig bytte bonuskategori fra måned til måned. Det betyr at du for eksempel kan velge bonus på drivstoff den måneden du skal på bilferie, bonus på elektronikk den månedene ny tv og pc skal kjøpes, bonus på flyreiser når ferieturen skal bestilles, osv. Så lenge du husker å bytte bonuskategori før månedsskiftet kan du spare mye penger på denne fleksible bonusordningen fra Flexi visa.

Ved siden av fleksibilitet er dette også en bonusordning somm er usedvanlig god. 4 prosent bonus på bensin tilsvarer for eksempel om lag 60 øre per liter, noe som er mye sammenlignet med de fleste andre kredittkort. Med Shell Mastercard får du for eksempel 40 øre per liter i bonus, men kun på Shell sine bensinstasjoner. 60 øre literen på alle bensinstasjoner som du får med Flexi Visa kredittkort er da et mye bedre tilbud. Husk å velge bensin som din bonuskategori dersom det er den fordelen du ønsker.

Andre fordeler 
Før vi ser på de andre fordelene med Flexi Visa kredittkort nevner vi kort at de pengene du tjener på bonusordningen nevnt ovenfor automatisk utbetales til din konto hver måned, med andre ord enkelt, greit og lønnsomt. Legg også merke til at bonusene tilknyttet Flexi Visa også gjelder ved kjøp i utlandet.

Andre fordeler med Flexi Visa er gode tilbud og rabatter på bestemte varer og ved bestemte butikker, hotell og lignende. Less merke til at disse tilbudene vanligvis er tidsbegrenset og at de oppdateres jevnlig. I skrivende stund kan vi nevne at 10 prosent rabatt på Comfort hoteller i Norge og Sverige, samt 10 prosent rabatt på leiebil fra Holidays Auto er fordeler du oppnår gjennom å betale med ditt Flexi Visa kredittkort. Andre eksempler er 15 prosent rabatt på Intersport og 10 prosent rabatt på Clarion hoteller i hele Norden.

Legg også merke til at du gjennom Flexi Visa får tilgang til mobilbank og Min side hvor du blant annet finner saldo og kontooversikt. Mobilbank og Min side kan du blant annet benytte til å overføre penger eller til å betale regninger med ditt kredittkort. Ellers nevner vi at du med Flexi Visa kan få en kredittgrense på inntil 100 000 kroner og at du kan få inntil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse. Sistnevnte er en stor fordel som du nå oppnår med de fleste norske kredittkort.

Bakdeler med Flexi Visa
I utgangspunktet betyr et kredittkort at du må forvente forholdsvis høye effektive renter, noe som vil koste en del ved ufornuftig bruk av kortet. Tips om bruk av kredittkort finner du i menyen nederst på siden. Denne bakdelen gjelder også for Flexi Visa som i skrivende stund har en effektiv rente på 25,33 prosent, noe som er om lag midt på treet sammenlignet med andre kredittkort. Dersom du over tid må forvente et større utestående beløp på kortet ditt finnes det med andre ord bedre kredittkort en Flexi Visa. Les gjerne vår vurdering av Santander Red som er et kredittkort med lav effektiv rente.

Søke om dette kortet
Forutsetningene for å få innvilget en søknad om Flexi Visa er at du er over 20 år, at du har en noenlunde stabil inntekt, samt at du ikke har betalingsanmerkninger. Legg merke til at din kredittkortsøknad i utgangspunktet blir automatisk behandler ved hjelp av en modell som kalles kredittscore. Slike modeller er ikke oppdatert med de siste opplysninger om inntekt og gjeld og dermed kan du få avslag på sin søknad om kredittkort, til tross for god personlig økonomi. Dersom du ønsker kan du be om en ny behandling av din søknad, en behandling som da vil blir foretatt manuelt. Nedenfor finner du betingelsene som gjelder for Flexi Visa Kredittkort.

Her kan du søke om Flexi Visa

 • Årsgebyr Kr 0
 • Etableringsgebyr Kr 0
 • E-postfaktura Kr 0
 • Varekjøpsgebyr inn-/utland Kr 0
 • Kontantuttaksgebyr inn-/utland Kr 40 + 1% av beløp
 • Overtrekksgebyr Kr 125
 • Purregebyr iht. statens gjeldende satser 
 • Bonus (maks kr 200 /mnd og 2 000 /år) 4 %
 • Valutapåslag 1,75 %
 • Nominell rente 21,5 %
 • Årlig eff. rente 25,33 %
 • Rentefri betalingsutsettelse (varekjøp) Inntil 50 dager
 • Øvre kredittramme Kr 100 000
 • (Eff.rente er 25,33 prosent basert på varekjøp og kontantuttak på kr 15 000, nedbetalt over 12 mnd i like store terminbeløp på kr 1 409,61)