Alt om Santander Red Card

Santander Red er et kredittkort som skiller seg ut med lav effektiv rente og sammen med gode muligheter til rentefri betalingsutsettelse betyr det at Santander Red Card vil være det beste kortet for svært mange. Vi kommer tilbake med et par eksempler som viser hvor mye du kan spare i forhold til andre kredittkort.

Fordeler med Santander Red
En kredittgrense på opptil 100 000 kroner er en av fordelene med Santander Red kredittkort. Andre fordeler er inntil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse, fleksibel tilbakebetaling, gebyrfrie varekjøp og null årsgebyr. En rekke rimelige forsikringer er også knyttet til Santander Red Card, men det er først og fremst den effektive renten som gjør dette til et godt kredittkort.

Oppdatering: Santander har nylig lansert sitt fordelsprogram Kickback. Det er et kostnadsfritt fordelsprogram som som gir deg cashback (kickback) i mer enn 200 nettbutikker!

Generelt er høy effektiv rente den største bakdelen med kredittkort og som du kan se av denne kredittkortoversikten, er en effektiv rente på opp mot 25 prosent helt vanlig. Flere kredittkort har faktisk en effektiv rente på om lag 30 prosent og det kan bety store utgifter. Med en effektiv rente på 17,1 prosent er Santander Red langt foran sammenlignbare kredittkort og for alle som må regne med utestående beløp over litt tid, er dette et godt valg.

Med utestående beløp over tid mener vi at du ikke betaler hele den summen du har benyttet på kortet innen forfall. Det er da rentene begynner å løpe og kostnadene kan bli høye. Med Santander Red Card kan du redusere disse kostnadene en god del. Her er et par eksempel hvor vi sammenligner Santander Red med et tilfeldig kredittkort som har en effektiv rente på 24 prosent, noe som er omtrent midt på treet.

 • Du kjøper ny TV med ditt kredittkort og det går 4 måneder før du har tilbakebetalt de 8000 kronene. Rentekostnaden med Santander Red blir da 285 kroner, mens den med det andre kortet i eksempelet blir 480 kroner. (Summene kan variere med noen kroner avhenge av rentefri periode og av hvor mye du betaler tilbake hver mnd)
 • Du har en tøff økonomisk periode og det er nødvendig å belaste kredittkortet med 30 000 kroner. Det tar deg 8 måneder å tilbakebetale denne summen og størsteparten av tilbakebetalingen foretar du etter 8 måneder med hjelp av feriepengene. Rentekostnaden med Santander Red blir da omlag 3600 kroner, mens rentekostnaden med det andre kortet i eksempelet blir 6000 kroner.

Selv om dette er to tenkte eksempler gir de et realistisk bilde av hvor mye penger du kan spare på å velge Santander Red foran et annet kredittkort med høyere effektiv rente. Da de alle fleste sammenlignbare kredittkort vi kjenner til faktisk har betraktelig høyere effektive renter, vil det si at Santander Red er et godt valg for alle som må forvente perioder hvor de ikke kan betale tilbake hele det benyttede beløpet innen første forfall.

Bakdeler med Santander Red 
Når vi skal kommentere bakdeler med et kredittkort er det vanligvis den høye effektive renten vi fokuserer på, noe vi naturligvis slipper for Santander Red. Det finnes imidlertid en bakdel også med dette kortet og det gjelder rabatter og bonuser. Det er som kjent vanlige fordeler med kredittkort, men ikke noe du tilbys gjennom Santander Red.

Oppdatering: Santander har nylig lansert sitt fordelsprogram Kickback. Det er et kostnadsfritt fordelsprogram som som gir deg cashback (kickback) i mer enn 200 nettbutikker!

For deg med god økonomi som stort sett unngår rentekostnader er det derfor lite å hente fra dette kortet. 365Privat eller Ikano Visa, med svært gode rabatter er da et bedre valg. For de aller fleste som må forvente perioder hvor rentekostnadene løper er imidlertid rabatter, bonuser og cashback ikke faktorer som bør vektlegges. Det skyldes at rentekostnadene i de fleste tilfeller langt vil overstige det du tjener på rabatter og andre fordeler.

Søke om dette kortet
Dersom du ikke har aktive betalingsanmerkninger kan du få innvilget en søknad om Santander Red Card. Legg merke til at du må ha fylt 20 år. Legg også merke til at det har blitt vanlig praksis at en kredittkortsøknad behandles automatisk med hjelp av såkalte kredittscoremodeller. Ved et eventuelt avslag kan det derfor svare seg å be om en ny vurdering. Den vil bli foretatt av en kundebehandler og vil vanligvis være mer korrekt fordi den bygger på nyere opplysninger. Nedenfor finner du en fullstendig prisliste for Santander Red kredittkort.

Her kan du søke om Santander Red

 • Årsgebyr Kr 0 
 • Etableringsgebyr Kr 0 
 • E-postfaktura Kr 0 
 • Varekjøpsgebyr inn-/utland Kr 0 
 • Kontantuttaksgebyr inn-/utland Kr 30 + 1% av beløp 
 • Overtrekksgebyr Kr 125 
 • Purregebyr iht. statens gjeldende satser 
 • Valutapåslag 1,75 % 
 • Nominell rente 14,89 % 
 • Årlig effektiv rente 17,12 % 
 • Rentefri betalingsutsettelse inntil 50 dager ved varekjøp 
 • Øvre kredittramme opptil Kr 100 000 

(Eff.rente er 17,12 % basert på varekjøp og kontantuttak på kr 15 000, nedbetalt over 12 mnd i like store terminbeløp på kr 1 360,28,-)