Andre muligheter

Før du velger kredittkort bør du sette deg inn i fordeler og betingelser som er vanlige for slike kort. Sørg for at du forstår disse og bruk så den kunnskapen til å sammenligne kredittkort. Du bør også vurdere andre muligheter? Hva er ditt behov? Finnes det andre og bedre muligheter til finansiering?

Kredittkort har absolutt sine fordeler. Det er blant annet enkelt å benytte både i butikk og på internett. Mange har så å si sluttet med bruk av kontanter og benytter i stedet kredittkort til det aller meste. Her ligger det imidlertid en mulighet til problemer. Ukritisk bruk av kreditt vil kunne gi økonomiske problemer. Vi kan gjerne si at et kredittkort er et gode kun så lenge man er disiplinert og har god kontroll på bruk av kortet, samt på tilbakebetaling av brukt saldo.

Før du bestemmer deg for om kredittkort er det rette for deg, bør du vurdere alternativene. Hva passer best for ditt behov for finansiering, samt for dine forbruksvaner? Et vanlig bankkort/ Visa debetkort vil for eksempel stort sett gi samme bekvemmelighet som kredittkort, mens et behov for finansiering kan løses med et lån eller kredittkonto i en butikk.

Forbrukslån VS kredittkort
Et forbrukslån kan være et godt alternativ til kredittkort. Dersom du har ordnet økonomi, vil du kunne oppnå langt bedre rentebetingelser på et slikt lån. Det viser seg også at de fleste betaler gjelden raskere ned på denne måten. Det skyldes at et forbrukslån har faste rammer for betalinger og avdrag, mens et kredittkort som kjent gir muligheten til hele tiden å ligge på maks av kredittgrensen. Dersom du har behov for penger over tid, da er forbrukslån et bedre alternativ for de aller fleste. Legg imidlertid merke til at du her må betale renter på hele beløpet fra dag en. Det kan bli en kostbar affære dersom du låner mer enn du har behov for. Fordeler som rentefri betalingsutsettelse, samt goder som bonuser og reiseforsikring vil du ikke få med forbrukslån. Vurder dine behov og velg ut i fra det. Her finner du våre tips om forbrukslån

Kreditt i butikker
Du har sikkert sett reklamer hvor du kan kjøpe en vare nå og få flere måneder rentefri betalingsutsettelse. Først av alt bør du huske på at dette også er en form for lån. Du kjøper på kreditt og selv om du ikke får et fysisk kredittkort i hånda, så vil mange av de samme forutsetningene gjelde. Fordelene er åpenbare og dersom du for eksempel venter penger i form av arv eller gave, vil dette være et ypperlig alternativ til vanlige kredittkort og forbrukslån.

Du kan vanligvis velge mellom månedlige avdrag eller å betale hele summen ved utløpet av betalingsutsettelsen. Dersom du overholder dine forpliktelser vil du slippe rentekostnader, på samme måte som med et kredittkort. Vær imidlertid oppmerksom på eventuelle gebyr for etablering, for å dele opp betalingen, samt eventuelle månedlige kontogebyr. Vær også oppmerksom på at renten vil kunne bli svært høy dersom du ikke betaler innen den rentefrie perioden.

Denne formen for lån har mye til felles med kredittkort. Fordelen er lengre rentefri periode. Ofte vil du få tilbud om kredittkort i forbindelse med denne type kredittkjøp. Vær da svært oppmerksom på vilkårene fordi slike kort ofte har en svært høy effektiv rente.

Du har vurdert alternativer som forbrukslån og kjøp med betalingsutsettelse og kommet frem til at kredittkort er den beste løsningen for deg. Da gjenstår vurderingen av hva slags kredittkort som er riktig for deg. Rentebetingelser, betalingsutsettelse og fordeler vil variere fra kort til kort og her er noen momenter du bør vurdere.

Rentene
Vi vil påstå at renten alltid bør være det viktigste når du skal velge kredittkort. Svært mange regner med å betale tilbake utestående saldo hver måned, slik at de slipper renter. Det viser seg imidlertid at svært mange før eller siden må betale renter på sitt/sine kredittkort. Da spiller andre forhold som bonus og cashback mindre rolle. Det hjelper lite med 4 prosent bonus på bensin dersom du må betale 24 prosent rente på pengene du har belastet kortet. Les betingelsene nøye og vurder den effektive renten.

Fordelskort
Dersom du betaler i tide og unngår renter, vil fordelene være et viktig moment når du skal velge kredittkort. Gavekort, rabatter, bonuspoeng, cashback, billigere bensin, samt reiseforsikring er eksempler på fordeler som følger med slike kort. Her er det egentlig to ting du bør ha i bakhodet. Først og fremst bør du velge fordeler som du vil kunne tjene opp rettigheter til, samtidig som det er fordeler du har behov for. Videre bør du alltid sjekke vilkårene før du velger 
kort. Hva skal til for tjene opp bonus? Hvordan kan den innløses? Hvor kan den innløses?

Les mer:
Bensinkort - Informasjon og nyttige tips
Søke om kredittkort - Om søknad, avslag, kredittscore, med mer.
Kredittkort - En enkel innføringKilde: creditcardfinder.com.au