Flere kredittkorttips

I 1951 utstedte Diners Club de aller første kredittkort til 200 kunder som kunne bruke det på et utvalg restauranter i New York City. Fra den beskjedne starten har kredittkort vokst til å bli en uunnværlig del av det moderne liv.

Det kan være vanskelig å vasse gjennom massene av kredittkort tilbud du mottar, spesielt når rentefrie perioder og gode belønninger brukes som blikkfang. Uansett hvilket kredittkort du ønsker eller hvilke behov du har, bør du alltid undersøke nærmere før du bestemmer deg. Du bør også tenke nøye gjennom bruken av kredittkort. Alltid beskytt deg mot svindel, Gå gjennom din bruk med jevne mellomrom, samt sjekk din egen betalingshistorie. Greier du å unngå renter på ditt kredittkort?

Her er noen nyttige Kredittkort-tips
Betale alle fakturaer i tide. Dette er det viktigste du kan gjøre for å bevare og forbedre din kredittscore. Alltid betal minimum minstebetalingen.

Så langt det er mulig bør du betale hele det utestående beløpet på ditt kredittkort. Alternativt bør du betale så mye som du kan. Det vil spare deg for mye renter og er en særdeles smart økonomisk beslutning.

Sjekk kontoutskriften nøye hver måned og gjennomgå alle belastninger på ditt/dine kredittkort. Er alle belastninger reelle? Finner du noen uventede gebyrer eller trekk? Kredittyter vil rette legitime feil, men som regel kun dersom du melder fra før du betaler fakturaen.

Har du flere kredittkort? Da bør du overføre penger slik at utestående beløp plasseres på det kortet med lavest rente. Avhengig av renteforskjellen vil du kunne spare en god del penger på denne måten.

Dersom du har en god betalingshistorie, kan det lønne seg å kontakte kredittyter for å be om lavere rente. Som kunde vil du være svært verdifull, noe bankene er fullstendig klar over. Selv om ingen reklamerer med dette, så er det en reel mulighet til å spare penger. Det finnes naturligvis ingen garantier, men du har ingenting å tape.

Makuler gamle kvitteringer som stammer fra bruk av kredittkort, men vær oppmerksom på at du ikke makulerer noe som du vil få behov for ved eventuell reklamasjon. Dette er naturligvis et tiltak for å unngå kredittkortsvindel.

Aldri faks ditt kredittkortnummer. Det kan bli liggende lenge før det ender opp oss mottaker. Vær også forsiktig når du benytter kredittkort over telefon. Gi kun ut opplysninger om ditt kredittkort til personer du har ringt opp, samt til selskaper og andre som du har kjennskap til og stoler 100 prosent på. Ikke oppgi slike opplysninger til personer som ringer deg uanmeldt, uansett hvor legitim samtalen virker.

Når du benytter kredittkort på internett bør du se etter adresser som begynner med https:\\. Det betyr at du er på en sikker kobling og indikerer at det er trygt å sende kredittkortnummeret ditt.

Det er viktig å handle raskt dersom du mistenker svindel eller har andre problemer med et kredittkort. Mye av svindelen skjer de første timene etter tyveri og lignende og du må melde fra for ikke å bli holdt ansvarlig.

Vær på vakt mot selskaper som tilbyr svært gode rentebetingelser eller andre fordeler som ser ut til å være svært gode. Ting som er «for gode til å være sant», er dessverre ofte det. Vi har heldigvis strenge lover og forskrifter som beskytter deg som har kredittkort. Det betyr likevel ikke at alt går av seg selv. Les alle vilkår og alt som står med liten skrift. Sammenlign effektiv rente og andre gebyrer før du velger kredittkort. Sjekk også betingelser for eventuelle fordeler som bonus, rabatter og cashback.

Bruk tid på å finne det beste kredittkortet. Effektiv rente, lengden på den betalingsfrie perioden, samt gebyrer som ikke er medregnet i den effektive renten, er de viktigste kriteriene. Et gebyrfritt kredittkort er en stor fordel dersom renten ikke er høyere enn for andre kort. Bonuser, cashback og rabatter vil sjeldent kunne veie opp før høy rente og høye gebyr.

Eventuelle fordeler bør også undersøkes når du leter etter det beste kredittkortet. Dagens kort tilbyr et stort og varierende utvalg av fordeler som rabatter og cashback. Legg merke til at det er dine behov som er viktige i denne sammenheng. Et kredittkort som blir kåret til best i test er ikke nødvendigvis det beste alternativet for deg. Du må velge et kredittkort med fordeler du kan benytte deg av.
Kilde : hints-n-tips.com