Bonuser - Cashback - Bensinkort

En av fordelene med mange kredittkort er goder som bonuser, rabatter, samt lignende fordeler som er knyttet direkte til bruken av kortet. Fordeler som opptil 25 prosent rabatt i nettbutikker eller opptil 6 prosent rabatt på bensin gjør det mulig å spare en god del penger. Det betinger først og fremst at du velger et kredittkort med fordeler som du kan benytte deg av. I denne artikkelen finner du nyttig informasjon om hva de ulike bonusene egentlig betyr, samt hvordan dette fungerer i praksis.

Bensinkort, Cashback, rabatter og bonuser er eksempler på goder som er knyttet til bruken av et kredittkort. Legg merke til at noen kort kan ha flere slike goder og det kan dermed være vanskelig å plassere disse i en bestemt kategori. Vi gjør likevel et forsøk på å forklare nærmer hva de forskjellige fordelene innebærer, samt hvilke kredittkort som har hvilke fordeler. Husk alltid å sjekke betingelsene for rabatter og lignende.

Cashback 
Såkalt cashback er et amerikansk fenomen som nå også er utbredt i Norge. Enkelt forklart betyr dette at du penger tilbake. Dersom du har en cashback på 4 prosent vil du få 4 kroner tilbake for hver hundrelapp du betaler med ditt kredittkort. Disse pengene vil du vanligvis få godskrevet din kredittkortkonto en til to måneder etter kjøp. I utgangspunktet kan du benytte disse pengene fritt, men vær oppmerksom på at dette ikke nødvendigvis gjelder for alle kredittkort. Vær også oppmerksom på hvor du får cashback. Noen kredittkort gir cashback på alle kjøp av varer og tjenester, mens andre kort kun gir cashback ved enkelte betalingssteder som vil være nærmere spesifisert.

Kredittkort med bonus
Dersom du har et kredittkort med bonus vil det i stor grad fungere som ved cashback. De forskjellige kredittselskapene benytter gjerne litt forskjellige uttrykk, så ikke heng deg for mye opp i dette. Det viktigste er å få med seg hvilke fordeler et kredittkort faktisk har. Som nevnt er det forskjellige vilkår knyttet til fordeler som dette, og disse vilkårene er forskjellige fra kort til kort. Generelt sett er det nok likevel slik at det er noe mer begrensinger på bonus enn på cashback. Først og fremst gjelder det begrensinger på hvor du kan benytte opptjente bonuspoeng eller penger. Det er heller ikke uvanlig med tidsbegrensninger på når bonusen kan/må benyttes.

Rabatter
Kredittkort med rabatter er det forholdsvis enkelt å forholde seg til. En rabatt på 10 prosent betyr ganske enkelt at du får 10 prosent avslag i prisen. Denne rabatten trekkes vanligvis fra fakturaen, noe som betyr at den aldri vil bli trukket fra ditt kort. Det er først og fremst dette som skiller kredittkort med rabatter fra kort med bonus og/eller cashback. Dersom andre vilkår og fordeler er identiske, så vil et kredittkort med rabatter være å foretrekke fordi man altså får direkte avslag i prisen.

Bensinkort
Et bensinkort er egentlig et kredittkort med rabatt, bonus og/eller cashback. Navnet bensinkort tilsier naturlig nok at det er når du betaler bensin du oppnår disse fordelene. Legg merke til at noen kredittkort gir deg rabatter eller lignende fordeler på alle varer du kjøper på en bensinstasjon, mens andre kort kun gir rabatt på bensin. Legg også merke til at noen kredittkort kun gir fordeler oss bestemte kjeder, mens andre kort gir rabatt på alle bensinstasjoner. Kort forklart finnes eksisterer det mange forskjellige bensinkort, med mange forskjellige fordeler og vilkår. Her finner du mer informasjon om Bensinkort.

Valg av kredittkort
Før du eventuelt skal søke om kredittkort bør du tenke gjennom hvilke fordeler du vil ha best nytte av. Det eksisterer svært mange muligheter og mange gode fordeler som lar deg spare penger. Det hjelper imidlertid lite dersom du ikke velger riktig kort. Riktig kredittkort betyr i denne sammenheng et kort som gir fordeler der hvor du skal benytte dette til betaling. Dersom du kjører mye vil for eksempel et bensinkort være et godt valg. Dersom du handler mye på internett vil du kunne finne kredittkort med opptil 25 prosent rabatt i mange kjente nettbutikker. Husk også å sjekke begrensinger og andre vilkår som gjelder for ditt eller dine kredittkort.

Sjekk vår omtale av Ikano Visa