Beste Kredittkort

Tilbud om kredittkort finner du overalt, i posten, på internett, gjennom banken, i innboksen for epost, etc. Det er lett å søke om kredittkort og det er lett å få en søknad innvilget såfremt du har ordnet økonomi. Det betyr ikke at du bør søke på det første kortet du får tilbud om. Du kan spare flere tusen kroner på å lete litt etter det som er det beste kredittkortet for deg.

Sjekk gjerne vår omtale av VIP Credit Card

Beste kredittkort betyr i denne sammenheng det kortet som er riktig for deg. Hvilke fordeler kan du benytte deg av? Hvilke vilkår er viktigst i din situasjon. Her får du noen grunnleggende spørsmål som du bør stille deg i jakten på det beste kredittkort.

Hvilken type kort?
Hvilken type kort vil være det beste kredittkort for deg? Det finnes svært mange forskjellige typer kort og du bør tenke gjennom hva som best samsvarer med dine behov. Vanlig kredittkort, såkalte bensinkort, rabatter, bonuser rette mot fly og reise, bonuser mot bestemte butikkjeder, cashback, med mer. Mulighetene er mange og du bør bruke litt tid på å tenke gjennom hva du har behov for.

Hvilken bruk?
Dette er et viktig punkt i jakten på det beste kredittkort. Har du god betalingshistorie og en sunn og personlig økonomi? Da vil et kredittkort med lave gebyr og gode fordeler være et bra alternativ. Det betinger at du betaler utestående beløp hver måned. Dersom du regner med å ha utestående beløp over tid, da vil ikke et slikt kort være det beste valget for deg. For deg vil det faktisk være ganske enkelt å finne det beste kredittkort. Det vil rett og slett være det kortet med lavest effektiv rente dom er ideelt i en slik situasjon.

Hva er de faktiske kostnadene?
Effektiv rente sier mye om hva et kredittkort koster deg, men det er ikke alle kostnader som er tatt med her. Det er det dessverre umulig å få til. Gebyrer som blir bestemt av bruken er noe du må ta hensyn til. Det vil for eksempel si gebyr ved kontantuttak, gebyr ved overtrekk, samt gebyr ved for sen betaling. Ingen forventer å betale for sent, men det betyr som kjent ikke at det ikke forekommer. Vurder hvordan de forskjellige gebyrene vil påvirke hva som er det beste kredittkort for deg og din økonomiske situasjon.

Hva med rentefri periode?
Rentefri periode vil si hvor lang frist du har til å betale utestående beløp før rentekostnadene begynner å løpe. Denne varierer fra kort til kort og er et viktig moment i jaktet på det beste kredittkortet. Dette punktet er viktigst for deg som forventer å betale tilbake hele det utestående beløpet hver måned, slik at du unngår rentebelastning på ditt kredittkort. Den rentefrie perioden kan variere en god del, så her er det bare å sjekke aktuelle kort.

Hva er kredittgrensen?
Kredittgrensen vil påvirke din kjøpekraft og også mulighetene til å få mest mulig ut av bonuser og cashback. En høy kredittgrense vil være best i så måte. Samtidig medfører høy kredittgrense økt risiko for å havne i kredittkortfellen. Det vil si at dersom du ikke klarer å betale høye nok avdrag, så vil du etter hvert sitte med høye renter og havne i en negativ spiral. Hva som vil være det beste kredittkort i forhold til kredittgrense avhenger altså både av din økonomiske situasjon, samt av din betalingsvilje. Dersom du skal skaffe deg ditt første kredittkort, bør du starte med en forholdsvis lav kredittgrense.

Hva er vilkårene for belønning?
Som nevnt er fordelene en del av vurderingen av et kredittkort. Det er imidlertid ikke så enkelt at du bare kan velge det kortet med best fordeler. Før du finner ditt beste kredittkort bør du sjekke vilkårene for å få disse fordelene. Hvor god er reiseforsikringen som medfølger og hvilke betingelser stilles. Hva skal til for at du får benytte dine opptjente bonuspoeng? Hvor lenge varer disse? Hvor kan de benyttes? Sjekk vilkårene nøye før du velger kredittkort. I artikkelen Bensinkort finner du mer informasjon om bonuser, rabatter og cashback.

Sjekk vår omtale av 365Privat MasterCard