Nyttig om Bensinkort

Bensinkort er en type kredittkort som gir deg anledning til å spare penger på bensinutgifter. Noen bensinkort gir bonus eller cashback på alt du kjøper på en bensinstasjon, mens andre kort kun gir fordeler når du kjøper bensin. Høye utgifter til drivstoff betyr at det er mulig å spare en god del penger med bensinkort, men husk at dette til syvende og sist er et kredittkort. Her kan du sammenligne og søke om bensin- og kredittkort.

Det finnes en lang rekke kort med et bredt utvalg av bonuser og andre fordeler. Det som til en viss grad gjør et bensinkort litt annerledes, er det faktum at vi her snakker om kjøp av et nødvendig produkt. Et kredittkort som gir gode rabatter på flyreiser eller på kjøp av klær, vil til en viss grad betyr at du kjøper unødvendige ting. Et slikt kort kan med andre ord øke fristelsen og muligheten for overforbruk. Det er ikke tilfelle med et bensinkort. For de aller fleste er bensin en nødvendighet og den samme mengden kjøpes uavhengig av betalingsmetode og fordeler. Les vår omtale av Shell Mastercard.


Om Bensinkort
Det finnes flere typer kredittkort med flere typer fordeler, noe som også er tilfelle for såkalte bensinkort. De fleste bensinkort vil falle inn under en av to hovedkategorier. Den ene typen bensinkort er et "vanlig" kredittkort som gir fordeler ved all kjøp av bensin, mens den andre typen bensinkort er tilknyttet et bestemt selskap og kun gir fordeler på bensinstasjoner tilknyttet dette selskapet. Begge disse typer kredittkort har unike fordeler, men også mulige fallgruver som du bør være oppmerksom på. Sjekk gjerne artikkelen 365Privat hvor du kan lese om er kredittkort med gode rabatter på bensin. 

Fordelen med bensinkort er enkelt og greit muligheten til å spare penger. Utgifter til bensin er for mange svært høye og en cashback på for eksempel 5 prosent vil utgjøre et betydelig beløp. Husk å sjekke vilkår og fordeler på flere kort før du velger. Cashback har den fordelen at pengene du tjener vanligvis kan benyttes fritt, mens bonuspoeng ofte er knyttet til bestemte belønninger som for eksempel trumfpoeng. Legg også merke til at noen kort som ikke defineres som bensinkort også vil gi rabatter på bensin. Mer informasjon finner du i artikkelen Kredittkort - Bonuser og Cashback.

Bevisst bruk viktig
Dersom du velger et rent bensinkort vil vanligvis belønningen være høyest sett i forhold til det du sparer på bensin, men det betyr ikke at dette er det beste valget dersom du kun skal ha et kredittkort. Et bensinkort vil i utgangspunktet ikke gi rabatter på andre varer og tjenester, og dermed kan du gå glipp av belønninger. Du bør alltid vurdere om et slikt kort er det riktige valget for deg. Dersom du har ordnet økonomi vil et bensinkort, samt et kredittkort med andre fordeler være et godt alternativ.

La oss si at du belaster ditt bensinkort med 20.0000kr i en gitt periode. Av dette har 5.000kr gått til bensin, hvor kortet gir 6 prosent cashback. Du har da tjent/spart 300kr ved å benytte ditt bensinkort. Et alternativ hadde vært et kredittkort med cashback på alle kjøp. Du vil ikke få like høy belønning som ved et bensinkort, men du vil få for hele summen. Men en cashback på 2,5 prosent ville du for eksempel ha tjent/spart 500kr. Det betyr ikke at et bensinkort er et dårlig valg. Dette eksempelet viser at man bør være bevisst på bruken. Benytt bensinkort der det gir fordeler og fortrinnsvis et annet kredittkort ved andre kjøp.

Vilkår
Som nevnt bør du alltid sjekke vilkår før du velger bensinkort. Er det grenser for hvor mye cashback eller bonus du kan spare opp? Hvilke bensinstasjoner kan det benyttes på? Hva er betingelsene for å løse ut inntjente poeng? Hvilke betingelser har konkurrerende bensinkort? Det er også viktig å sjekke effektiv rente og eventuelle andre gebyr. Til syvende og sist er også dette et kredittkort. Det betyr at du må betale renter dersom du ikke overholder betalingsfrister. Det igjen, betyr at lengden på den rentefrie perioden også bør være en del av vurderingen før du velger bensinkort. Dersom du ikke betaler innen for denne perioden vil som kjent rentekostnader påløpe og da er det strengt tatt liten hjelp i eventuelle fordeler. En god cashback på 6 prosent hjelper lite dersom du samtidig må betale høye renter.

Valgets kvaler
Det er mulig å spare en god del penger med bensinkort. Det betinger først og fremst at du unngår rentebelastning. For å få mest mulig ut av et bensinkort bør du vurdere fordeler og ulemper opp mot hverandre. Finnes det bedre alternativ? Det beste er å sammenligne hvor stor belønning du får, for eksempel for hver hundrelapp du belaster kortet. Dersom du har god selvdisiplin og grei personlig økonomi, vil et bensinkort, samt et kredittkort med belønning for andre varegrupper som nevnt være en god mulighet til å spare mest mulig penger.

Sjekk vår omtale av Manchester United Visa